O nama
O nama

ONE RECORDS je izdavačka kuća koja postoji od 1999. godine. Do sada je objavila preko sedamdeset izdanja samostalnih muzičara i bendova, među kojima. osim velikih i poznatih RIBLJA ČORBA, VAN GOGH, VLATKO STEFANOVSKI..., ima i dosta onih kojima je ONE RECORDS pomogao u afirmaciji. Među njima su ALOGIA, HEXAGRAM, BOMBARDER, APOCALYPSE, ALISTER... U poslednje vreme repertoar izdanja pored rock, pop i heavy zvuka proširuje se i na novije pravce, sa akcentom na hip-hop (izvođačima kao što su ŠKABO, BAD COPY, PRTI BEE GEE...). U pripremi je još mnogo toga…

HARD ’N’ HEAVY FESTIVAL koji se održava godišnje u beogradskom Domu Omladine u našoj organizaciji za ideju ima okupljanje što većeg broja muzičara i ljubitelja hard’n’heavy zvuka, kojih na ovim našim prostorima ima u značajnom broju... Osim svirke poznatih, ovo je ujedno i prilika za afirmaciju demo-bendova.

Od skoro je ONE RECORDS zvanični distributer AFM Records-a, koja se bavi heavy metal zvukom, muzikom kakvu sviraju EDGUY, AVANTASIA, MASTERPLAN, NOSTARDAMUS, U.D.O...

Preduzeće u okviru kojeg posluje ONE RECORDS prvobitno se bavilo veleprodajom i maloprodajom domaćih izdanja u nekoliko prodavnica u Srbiji. U ovom trenutku preduzeće se, osim muzičkim izdavaštvom bavi i veleprodajom domaćih originalnih muzičkih i video izdanja, kao i katalogom AFM Records-a.

Sredinom 2006. godine otpočinje uspešnu saradnju sa Frontiers Records. Prvi plod te saradnje je i prvo licencno izdanje od raspada YU. Novi album legendarnog američkog benda TOTO u izdanju ONE RECORDS-a.